Tijdcapsules gevonden onder standbeeld stichter Christchurch

De glazen capsule

In de door een zware aardbeving getroffen Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn onlangs twee historische tijdcapsules gevonden.

Onder een ingestort standbeeld van John Robert Godley (1814-1861), een van de stichter van de stad, werden twee historische documenten gevonden. Het gaat om een lichtbeschadigde glazen capsule en een metalen buis.

De twee voorwerpen zijn in bewaring gegeven van het plaatselijke museum en worden de komende tijd onderzocht.

- advertentie -Uit welke tijd de twee historische capsules precies dateren is niet duidelijk. Mogelijk werden ze onder het standbeeld geplaatst toen deze opgericht werd. Dat was in 1867. In 1918 en 1933 werd het standbeeld vanwege bouwprojecten verplaatst. Het is dus ook mogelijk dat de twee capsules toen onder het standbeeld werden geplaatst.

In de glazen tijdcapsule bevindt zich een klein stuk perkament. Mogelijk worden hierop historische gebeurtenissen beschreven. Wat er in de metalen buis zit is nog niet duidelijk.

Bob Parker, burgemeester van Christchurch, noemt de vondst van de historische capsules een wonder. Hij vindt het bijzonder dat ze juist nu ontdekt worden en hoopt dat de capsules de inwoners van zijn stad zullen inspireren in deze moeilijke tijd.

Christchurch werd een week geleden getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter en heeft naar schatting 240 mensen het leven gekost.

Korte video over de vondst

Videla en Bignone - Still YouTubeIn de Argentijnse hoofdstad…
jezus-kruisiging
Jezus op Golgotha - Sorokin, 1873In een nieuw boek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: