Tijdens Vietnamoorlog gevluchte mannen in jungle ontdekt

Tijdens Vietnamoorlog gevluchte mannen in jungle gevonden

Tijdens Vietnamoorlog gevluchte mannen in jungle gevonden

In Vietnam zijn twee mannen ontdekt die tijdens de Vietnamoorlog de wildernis in zijn gevlucht nadat hun woning was verwoest. De mannen hebben al die tijd in de jungle geleefd en lijken in de tussentijd geen contact te hebben gehad met andere mensen.


De nu ongeveer 82-jarige Ho Van Thangh vluchtte in 1973 samen met zijn zoontje Ho Van Lang de jungle in. Volgens lokale media hielden ze zich de afgelopen veertig jaar in leven door bosvruchten te eten. Ook schoten ze zo nu en dan een dier. De oudste man kan zich nauwelijks verstaanbaar maken. Hij spreekt een soort stammentaal. Zijn zoon kent maar een paar woorden.

De twee Vietnamezen werden ontdekt door Vietnamese boeren, op ongeveer veertig kilometer afstand van de dichtstbijzijnde nederzetting. De mannen waren gekleed in zelfgemaakte kleding van boomschors. In verschillende Vietnamese kranten zijn foto’s van de mannen gepubliceerd.

Nederland krijgt tweede trappistenbierVanaf komend najaar heeft Nederland…
Willie Nelson en Jody Payne - Still YouTubeDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: