Titanic 3D brengt al ruim twee miljard dollar op

Titanic – Foto: Paramount Pictures

De 3D-remake van de beroemde Titanic-film uit 1997 heeft al meer dan twee miljard dollar opgeleverd.

De film met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio en Kate Winslet bracht in 1997 al een recordbedrag van 1,84 miljard dollar op. De Titanic werd destijds beloond met elf Oscars, onder meer voor beste film. De afgelopen weken is in de media enorm veel bericht over de scheepsramp met de Titanic en mede hierdoor werd de 3D-remake een nog groter succes.Het was afgelopen weekend precies een eeuw geleden dat de Titanic op een ijsschots botste en zonk. Van de 2201 passagiers aan boord van de Titanic kwamen er 1517 om het leven. Het wrak van het schip werd overigens pas in 1985 gevonden. Het ligt op bijna vier kilometer diepte op de bodem van de Atlantische Oceaan.

- advertentie -

Sinds zondag staat het scheepswrak op de lijst van beschermd werelderfgoed van Unesco.

Titanic 3D draait sinds begin april in de Nederlandse en Belgische bioscopen te zien. Vorige week ging de film in China in première.

Ook buiten de bioscoop is in Nederland aandacht aan de ramp besteed. In Vlissingen werd zondag bijvoorbeeld een herdenkingsconcert gehouden en in het Maritiem Museum Rotterdam loopt nog tot 17 juni een tentoonstelling over de Nederlanders die meevoeren op het beroemde schip.

Ramses Shaffy - Foto: Monique KooijmansDe nalatenschap van de…
cuthbert-evangelie-gr
Evangelie van Cuthbert - foto: British LibraryDe British Library…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: