Toch nog eerbetoon voor prins Bernhard

Luchtballon van het WNF – Foto: CC – José Cruz/ABr

Begin september zal alsnog stilgestaan worden bij de honderdste geboortedag van prins Bernhard. De organisatie van het evenement Koninklijk Apeldoorn heeft dat bekendgemaakt.

Aan de honderdste geboortedag van prins Bernhard werd op 29 juni eigenlijk vrijwel geen aandacht besteed. Er waren geen herdenkingen of tentoonstellingen en ook op de website van het Koninklijk Huis werd geen melding gemaakt van het feit.

Tijdens het evenement

- advertentie -Koninklijk Apeldoorn, dat van 1 tot en met 3 september gehouden wordt, zal nu alsnog aandacht besteed worden aan de honderdste geboortedag van de prins. Op een terrein in Apeldoorn waar tijdens het evenement luchtballonnen worden opgelaten zal dan stilgestaan worden bij het feit dat Bernhard op 29 juni 1911 werd geboren.

Verder is een van de luchtballonnen die begin september vanuit Apeldoorn het luchtruim kiezen van het wereld Natuur Fonds. Prins Bernhard werd in 1961 de eerste voorzitter van deze internationale natuurbeschermingsorganisatie.

Excuses voor gedwongen adoptiesDe Rooms-Katholieke Kerk in Australië heeft…
De wedstijd werd gespeeld in het Giuleştistadion in BoekarestDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: