Toekomst kerkgebouwen Zeeland onderzocht

Kerk in Sluis - cc

Kerk in Sluis – cc

Zeeland telt driehonderd kerken waarvan er steeds meer leeg komen te staan. De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) gaat, in opdracht van het Rijk, onderzoeken welke toekomst er is voor het religieus erfgoed in de provinvie.

In het onderzoek wordt specifiek gekeken naar de krimpproblematiek in West-Zeeuws-Vlaanderen. SCEZ wil ook weten hoe het publiek tegen de problematiek aankijkt en start daarom een enquête.

Als er kerken aan het gebruik onttrokken moeten worden, welke moeten dan te allen tijde behouden blijven en welke mogen eventueel verdwijnen? En als er kerken een neven- of herbestemming krijgen, wat is acceptabel voor de bewoners van een stad of dorp? Mag een kerk alleen een culturele bestemming als een museum of bibliotheek krijgen, of zou er eventueel ook een supermarkt in mogen worden gevestigd?

Deze en andere vragen zijn verwerkt in de digitale enquête die loopt van 15 september en 3 oktober 2014. De enquête is te vinden op www.kerk.zeepeil.nl of te benaderen via de website van de SCEZ.

- advertentie -
Onderbouw van het Vater Muller-orgel (Wim Hanenberg)
Volgende week zaterdag wordt een begin gemaakt met de restauratie van het…
De revolutionibus Orbium coelestium - CopernicusTien jaar geleden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: