Toeristen stelen Romeinse straatstenen

Colosseum in Rome

Toeristen blijken steeds vaker Romeinse straatstenen als souvenir mee naar huis te nemen. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

Als aandenken nemen de toeristen zogenaamde kinderkopjes mee naar huis. Het gaat dan vooral om de stenen van oude straten die zo’n tweeduizend jaar geleden nog door de Romeinen werden aangelegd.

Daarnaast blijken ook geregeld straatbordjes en stukjes van oude mozaïeken door toeristen te worden meegenomen.Toeristen stelen dit soort zaken al langere tijd, maar volgens de douane van de vliegvelden Fiumicino en Ciampino is er de laatste tijd sprake van een duidelijke toename. De politie van de Italiaanse hoofdstad toonde onlangs een grote verzameling van in beslag genomen straatstenen en andere artefacten.

Met name toeristen uit Noord-Europa zouden zich schuldig maken aan de diefstal.

willekeurig schilderij van De LelieMedewerkers van het Rijksbureau voor…
StonehengeHet bekende megalithische monument Stonehenge in Groot-Brittannië was geen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: