‘Tomado’ en Museum Jan van der Togt

Foto: Museum Jan van der Togt

Museum Jan van der Togt in Amstelveen bestaat twintig jaar en heeft daarom een tentoonstelling samengesteld ter ere van de oprichter van het museum: Jan van der Togt (1905-1995). Deze industrieel was ook de oprichter van het bedrijf Tomado. In de tentoonstelling staat het zogenaamd Tomado boekenrekje centraal.

De Tomado-boekenrekjes werden gemaakt van ijzerdraad en deden denken aan de ontwerpen van bekende kunstenaars als Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan. In de jaren zestig en zeventig waren de rekjes in veel huiskamers te vinden.De huidige producent van de rekjes, Metaltex, heeft voor de tentoonstelling een groot aantal Tomado-boekenrekjes aan het museum geschonken. Museum Jan van der Togt:

- advertentie -

Bekende Nederlanders, woonachtig in Amstelveen, kunstenaars, mensen die zijn betrokken bij het museum en de burgemeester en wethouders van Amstelveen, zijn en worden benaderd om hun eigen kunstwerkje te maken voor op het beroemde rekje of om een persoonlijk voorwerp te tonen uit de jaren ’50, ’60 dat voor hen is verbonden met het boekenrekje.

Naast de Tomado-tentoonstelling toont het museum stukken uit de glascollectie die het de afgelopen twintig jaar heeft gekregen. De tentoonstelling is te zien tot en met 13 november.

Scheepvaartmuseum Amsterdam - Foto: CC/Ricardo LiberatoHet Scheepvaartmuseum in Amsterdam…
gevangenpoort-pijnkelder2-gr
Pijnkelder in de Gevangenpoort - Foto: Kees HagemanEen bezoek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: