Tonnen voor jurkje Judy Garland

Het jurkje van Judy Garland

Een blauwgerokt jurkje dat de Amerikaanse actrice Judy Garland in 1939 droeg in de film The Wizard of Oz is deze week geveild voor bijna een half miljoen dollar. Omgerekend is dat ongeveer 380.000 euro.

De veiling werd gehouden bij Julien’s Auctions in Beverly Hills. Het jurkje van Garland was niet het enige kledingstuk dat ter veiling werd aangeboden. Zo werd er bijvoorbeeld ook een paarse rok verkocht die Marilyn Monroe aanhad bij de opnamen van de western River of no return (1954). Een jurk die in The Sound of Music werd gedragen door Julie Andrews bracht 38.000 dollar op.

Wie het jurkje van Judy Garland gekocht heeft is niet bekendgemaakt. De film The Wizard of Oz is gebaseerd op het gelijknamige boek van L. Frank Baum. Het is een van de beroemdste films aller tijden.

- advertentie -

Video over de jurk uit ‘The Wizard of Oz’:

Still uit Argo - © 2012 Warner Bros In…
Foto genomen na de ondertekening van de wapenstilstand in een treinwagon bij Compiègne
Foto genomen na de ondertekening van de wapenstilstand in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: