Top 10 Geschiedenisleraar 2016 bekend

Tien leraren uit het middelbaar onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar. Een prijs die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt door de NTR en het Rijksmuseum. De kanshebbers zijn geselecteerd na een bezoek aan hun school door een vakjury onder leiding van schrijfster Nelleke Noordervliet. De winnaar van de titel Geschiedenisleraar 2016 wordt op 29 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.

De Top 10

De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega’s stuurden op verzoek van Rijksmuseum en NTR meer dan 300 formulieren in waarin ze een docent voordroegen. Leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld, bezochten na een zorgvuldige selectie twintig docenten op school en woonden hun lessen bij. Ze spraken met collega’s, leerlingen en ze bevroegen de docent. Na een uitgebreid beraad van de voltallige jury is nu de Top 10 bekend. Het zijn volgens de jury allen topkandidaten: zeer bevlogen docenten met uitzonderlijke kwaliteiten.

Juryvoorzitter Nelleke Noordervliet:

“Deze tien zijn het topje van de ijsberg. Daaronder bevindt zich een enorm aantal buitengewoon enthousiaste en vakkundige docenten. Ik zou nu nog wel op school willen zitten om les te krijgen van een van die stimulerende vaklieden! Ik ben onder de indruk van het talent.”

De tien genomineerden zijn:

 • Ilhan Akyol (Het Stormink – Etty Hillesum Lyceum Deventer)
 • Betty Baauw (Gymnasium Apeldoorn)
 • Willy van den Berg (Strabrecht College Geldrop)
 • Jacob van der Burgh (De Passie Wierden)
 • Liesbeth Dirks (Schoonhovens College)
 • Daphne Kevers (Trevianum Sittard)
 • Fenneke Reinders (De Lindenborg Leek)
 • Ricardo Schenker (Karel de Grote College Nijmegen)
 • Jac. van Trier (Odulphuslyceum Tilburg)
  Karst van der Velde (Hondsrug College ‘De Marke’ Emmen)

Boek: Oriëntatie op geschiedenis – Basisboek voor de vakdocent

- advertentie -
Sinterklaasjournaal
Het Afrika Museum in Berg en Dal heeft de schoenen gekocht die…
Geo Poggenbeek - Landschap met een vaart
Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes gaat voor de NTR een televisieserie maken over de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: