Top 3 Geschiedenisleraar 2016 bekend

Winnaar komt uit Leek, Schoonhoven of Emmen

Drie docenten zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar 2016, de verkiezing van beste geschiedenisleraar 2016 uit het Nederlandse voortgezet onderwijs. Voorafgaand aan de Nacht van de Geschiedenis op 29 oktober in het Rijksmuseum wordt de winnaar bekendgemaakt. De vakjury onder leiding van schrijfster Nelleke Noordervliet selecteerde de top drie na een beraad over de shortlist van 10 kandidaten.

Geschiedenisleraar 2016De genomineerden zijn:

  • Fenneke Reinders, docent aan De Lindenborg, Leek
  • Liesbeth Dirks, docent aan het Schoonhovens College
  • Karst van der Velde, docent aan het Hondsrug College ‘De Marke’, Emmen

Juryvoorzitter Nelleke Noordervliet over de verkiezing:

De NTR en het Rijksmuseum organiseren de verkiezing van de beste geschiedenisleraar dit jaar voor de derde keer. Schoolbesturen, collega-docenten én leerlingen konden hun geschiedenisleraar als kandidaat aanmelden. Een jury van prominente didactici en historici onder leiding van juryvoorzitter Nelleke Noordervliet selecteerde uit de aanmeldingen 20 docenten en bezocht hen op school. Deze bezoeken leverden een shortlist op van 10 docenten waarvan videoportretten werden gemaakt. Uit deze shortlist werden de drie genomineerden gekozen.

Boek: Basiskennis Geschiedenis

Affiche van de Pelgrim Tentoonstelling in Keulen
Zowel in Italië als in Frankrijk staat een wielerkerk waar gelovigen en…
VOC-schip Amsterdam (Foto: Eddo Hartmann)
In Amsterdam vieren we elke zomer de vrijheid die we hebben in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: