Topcollecties IISG online toegankelijk

Karl en Luise Kautsky (IISG)

Karl en Luise Kautsky (IISG)

Tientallen archieven uit de collectie van het internationaal instituut voor sociale geschiedenis (IISG) zijn sinds kort online gratis te bekijken. Het gaat onder meer om de archieven van Pieter Jelles Troelstra, Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Lev Trotsky, de Duitse sociaaldemocraten Eduard Bernstein en Karl Kautsky en de Franse anarchiste Louise Michel.


Daarnaast zijn bijvoorbeeld de archieven van politieke partijen als de SDAP op de website van het instituut te bekijken. Er kan online door de documenten gebladerd worden en ieder stuk is ook full screen te bekijken. De documenten kunnen ook als pdf worden gedownload of geprint.

Het IISG digitaliseerde de archieven de afgelopen jaren met behulp van Metamorfoze, het nationale programma voor behoud van papieren erfgoed.

De komende jaren komen nog veel meer IISG-collecties, waaronder het archief van Marx en Engels, online beschikbaar.

- advertentie -
Grondwet FestivalHet vfonds steunt het Grondwet Festival dat…
Kim Putters - Foto: CC / PvdAKim Putters…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: