Topstuk Johannes Vermeer te zien in São Paulo

De Brieflezende Vrouw – Johannes Vermeer, ca. 1663

Het beroemde schilderij De Brieflezende Vrouw van Johannes Vermeer is momenteel bezig aan een wereldreis. Vanaf 11 december is het werk te zien in het Museu de Arte in de Braziliaanse stad São Paulo. De tentoonstelling daar zal geopend worden door prins Maurits.

Prins Maurits reist met Prinses Marilène naar São Paulo vanwege de historische banden van de familie Van Oranje-Nassau met Brazilië. Het beroemde werk van Vermeer zal daar dus te zien zijn in het Museu de Arte, een internationeel museum dat bekend is om zijn collectie Europese kunst.


Na São Paulo is De Brieflezende Vrouw nog te zien in het J. Paul Getty Museum in Los Angeles, voordat het schilderij terugkeert naar Amsterdam.

- advertentie -

Heldere kleuren

De Brieflezende Vrouw uit ongeveer 1663 geldt volgens het museum als één van de mooiste schilderijen van de kunstenaar. Eerder dit jaar werd een grote restauratie van het werk afgerond. De kleuren van het schilderij zijn daardoor een stuk helderder dan voorheen.

Het nieuwe Rijksmuseum wil straks niet alleen het verhaal vertellen van de Gouden Eeuw, maar van achthonderd jaar Nederlandse kunst en geschiedenis. Het museum zal dit doen aan de hand van achtduizend voorwerpen. Er komen ook twee stijlkamers die de bezoekers terug moeten brengen in de rijkdom en weelde van de Hollandse achttiende eeuw.

Haags Historisch Museum - Foto: CC/Pauline van TillHet Haags…
Atrium van het nieuwe Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum /…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: