Topstukken uit Italiaanse renaissance naar Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is er in geslaagd zeventig topstukken uit de Italiaanse renaissance naar Nederland te halen. Vanaf begin volgend jaar zijn onder meer werken van meesters als Rafaël, Tintoretto, Titiaan en Bellini in het museum in Enschede te bewonderen.

Volgens het museum is het voor het eerst dat zoveel werken van grote meesters uit de gloriejaren van de Italiaanse schilderkunst in Nederland te zien zullen zijn. Dat de werken naar ons land komen is te danken aan een verbouwing van een museum in de Italiaanse stad Brescia, de Pinacoteca Tosio Martinengo. Rijksmuseum Twenthe hoorde over die verbouwing en besloot te proberen een deel van de werken naar Nederland te halen. En het slaagde dus in die missie. Behalve in Enschede zijn werken uit het museum de komende tijd ook in Warschau en Helsinki te zien.

De afgelopen jaren trok het museum al veel bezoekers met tentoonstelling over Peter Paul Rubens, Jan van Eyck en William Turner.

De expositie over de Italiaanse renaissance loopt van 12 februari tot 18 juni 2017.

- advertentie -

Boek: Kunst der Renaissance in Italië

Giovanni Bellini, Madonna in het rood, ca. 1505, olieverf op paneel, Fondazione Sorlini, Pinacoteca Tosio Martinengo, Brescia

Giovanni Bellini, Madonna in het rood, ca. 1505, olieverf op paneel, Fondazione Sorlini, Pinacoteca Tosio Martinengo, Brescia

Prinses Juliana in de moestuin, Koninklijke Verzamelingen, Den Haag (klein)
Hoe brachten de prinsesjes Wilhelmina en Juliana hun zomerdagen door op Paleis…
Tentoonstelling toont Japans-Indische nakomelingen
De Japanse fotografe Miyuki Okuyama portretteerde 30 mensen uit Nederland, die geboren…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: