Topstukken Mauritshuis in 2013 naar VS

Meisje met de parel – Johannes Vermeer, ca. 1665

Een collectie van topstukken uit het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis is vanaf januari 2013 een jaar lang te zien in drie musea in de Verenigde Staten. Het Mauritshuis heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

Het gaat om ruim dertig werken en deze te zien zijn in het Fine Arts Museums of San Francisco en het High Museum of Art in Atlanta. De Amerikaanse tour eindigt met een kleinere selectie in The Frick Collection in New York

Onder de werken die op reis gaan, zijn bekende schilderijen als Meisje met de parel van Johannes Vermeer en Het Puttertje van Carel Fabritius. Aanleiding voor het Mauritshuis om topstukken uit de eigen collectie op reis te sturen is een grootscheepse renovatie aan het pand van het museum die in 2014 wordt afgerond.

- advertentie -Tijdens de verbouwing wordt het museum in Den Haag via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26.

Naast de reizende tentoonstelling blijft de vaste collectie van het Mauritshuis ook in Nederland zelf open voor het publiek door tijdelijke huisvesting in het Gemeentemuseum Den Haag. Vanaf 28 april 2012 zullen hier ruim 110 topstukken onder de naam Meesters uit het Mauritshuis – In het Gemeentemuseum Den Haag in een aparte vleugel geëxposeerd worden.

Halbe Zijlstra en Marjan Scharloo met het dossierStaatssecretaris Halbe…
Stopera Amsterdam - Foto: E. van EisHet Theater Instituut…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: