Topstukken Mauritshuis naar Gemeentemuseum

Mauritshuis

Naar aanleiding van een grote verbouwing van het Mauritshuis verhuizen verschillende topstukken van het museum binnenkort naar het Gemeentemuseum Den Haag.

Vanaf 28 april presenteert het Gemeentemuseum ruim honderd topstukken van het Mauritshuis onder de titel Meesters uit het Mauritshuis – In het Gemeentemuseum Den Haag. Hierdoor blijven belangrijke werken als Vermeers Gezicht op Delft, De stier van Potter en De anatomische les van Rembrandt toegankelijk voor het publiek.Eerder werd gemeld dat de topstukken vanaf 24 april in het Gemeentemuseum te zien zouden zijn, maar dat is dus vier dagen later geworden.

- advertentie -

Het wereldberoemde Meisje met de parel van Vermeer is van 28 april tot en met 28 mei 2012 in het Gemeentemuseum te zien. Daarna gaat dit werk op tournee naar Japan en de Verenigde Staten.

Het Mauritshuis staat aan de vooravond van een grote verbouwing. Tijdens de verbouwing wordt het museum via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26. Het is de bedoeling dat de renovatiewerkzaamheden medio 2014 worden afgerond.

Ovale Zaal in het Teylers Museum - Wybrand Henriks,…
[caption id="attachment_14449" align="alignleft" width="265"]Nationaal Historisch MuseumDinsdagavond laat werd bij Het Uur van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: