Topstukken Mauritshuis toegankelijk tijdens grote verbouwing

Gemeentemuseum Den Haag – Foto: CC/Roel Wijnants

Een groot aantal topstukken van het Mauritshuis zal tijdens een grote verbouwing toch te zien zijn voor het publiek. Ze krijgen een plek in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum in Den Haag. De twee musea hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Het Mauritshuis ondergaat vanaf 2012 een grote verbouwing. Vanaf 24 april van dat jaar zijn daarom zeventig topstukken van het museum te zien in het Gemeentemuseum. Zodat ze ook tijdens de verbouwing toegankelijk blijven voor het publiek.- advertentie -

Mauritshuis

De verbouwding van het Mauritshuis wordt naar verwachting halverwege 2014 afgerond.

Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, zegt het volgende over de samenwerking met het Gemeentemuseum:

Wij hebben altijd gezegd dat de kern van de collectie in Den Haag te zien zal zijn tijdens de verbouwing van het Mauritshuis. Wij zijn heel blij dat dit in het Gemeentemuseum zal zijn – twee Haagse musea bundelen hun krachten om ons publiek een schitterende bundeling van kunst aan te kunnen bieden.

Tijdens de verbouwing wordt het Mauritshuis via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26.

Onder de werken die naar het Gemeentemuseum verhuizen bevinden zich het Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. De schilderijen zullen tentoongesteld worden in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum. Verdere bijzonderheden over de samenwerking van beide musea worden maart dit jaar bekendgemaakt.

Detail van het zeventiende-eeuwse werk Bacchus van Jacob Jordaens…
[caption id="attachment_10276" align="alignleft" width="265"]Cuby and the Blizzards in Grollo De oude boerderij

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: