Topstukken uit de collectie Dreesmann geëxposeerd

Perziken en Abrikozen, Adriaen Coorte (1665-1707)

Deze zomer wordt bij Christie’s in Londen de kunstcollectie van Pieter en Olga Dreesmann van warenhuis V&D geveild. Komend weekend zijn bij Christie’s Amsterdam vijf toptukken uit deze collectie te zien.

Een van de tentoongestelde werken is Perziken en Abrikozen van Adriaen Coorte (1665-1707). Van deze bekende stillevenschilder zijn slechts 66 werken bekend, onder andere te zien in het Rijksmuseum, de National Gallery of Art en het Mauritshuis. Perziken en Abrikozen moet deze zomer tussen de 900.000 en 1.400.000 euro opbrengen.

Van Pieter Jansz. Saenredam (1597-1665) is een schilderdij te zien uit het midden van de zeventiende eeuw met een sereen interieur van de Nieuwe Kerk in Haarlem. Dat bouwwerk was toen net voltooid door de architect Jacob van Campen. Ook te zien is het werk Bierdrinker van Petrus Staverenus en Engelen met Hondje van Dirck van der Aa.

- advertentie -

Daarnaast wordt er een typisch wintertafereel van Hendrick Avercamp (1585-1634) tentoongesteld. De vijf topstukken uit de collectie Dreesmann zijn komend weekend gratis te bezichtigen bij Christie’s Amsterdam.

Lees ook: Christie’s veilt schilderij RembrandtGouache van Marten Toonder bij een verhaal van Phiny…
Tussen kunst en kitsch
Bij opnames voor het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch is een bijzonder…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: