Toren van Pisa uit de steigers

Toren van Pisa

Net voordat de stad overstroomd wordt met toeristen, tijdens Pasen, is de beroemde toren van Pisa na twintig jaar eindelijk uit de steigers gekomen. De beroemde Italiaanse scheve toren ziet er weer als nieuw uit.

De toren stond al twintig jaar in de steigers. Eeuwenoud vuil, smog en grafitty is verwijderd, waardoor de toren weer mooi schoon is. Ook zitten er loodzware tegengewichten in de toren, die hem op z’n plek houden. Hierdoor is het gevaar dat de toren omvalt geweken.

Volgens experts valt de toren

- advertentie -de komende drie eeuwen niet om.

Scheve toren

De bouw van de toren van Pisa begon in 1173. Na de bouw van de derde verdieping begon de toren al te hellen. Daarna werd de bouw een lange tijd stilgelegd omdat de inwoners van Pisa in oorlog waren met Genua en Florence. In 1272 werd de bouw hervat en pas een eeuw later werd de toren definitief afgebouwd. Toen stond hij al behoorlijk scheef.

westerbork-molukkers-still2

[caption id="attachment_11269" align="alignleft" width="265"]De markering - Foto: Still NOS-video

Op het terrein van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: