Tower Bridge heeft glazen vloer

De wereldberoemde Tower Bridge in Londen heeft sinds kort een glazen vloer. Bezoekers kunnen hierdoor tijdens een bezoek naar het verkeer onder hen kijken. En wie mazzel heeft kan, van 42 meter hoogte, ook zien hoe de beroemde basculebrug geopend wordt voor passerende schepen. Dit gebeurt meestal twee keer per dag.


De Tower Bridge is een van de grotere toeristische attracties van Londen. De brug werd gebouwd in 1886 en kon in 1894 in gebruik genomen worden. In deze periode namen de commerciële activiteiten in oost-Londen toe waardoor behoefte ontstond aan een nieuwe oeververbinding. Het bouwwerk dankt zijn naam aan de naastgelegen Tower of London en de twee torens die het aanzicht van de brug bepalen.

De brug heeft nu twee paden van ruim elf meter lang en 1,8 meter breed, waardoor de bezoekers naar beneden kunnen kijken. Het project kostte ruim 1,2 miljoen euro. De uitbater van de brug denkt dat ‘zijn’ brug met de glazen vloer nog aantrekkelijker is geworden voor toeristen.

Lees ook: Tower Bridge (Londen)
En bekijk: De mooiste bruggen ter wereld

- advertentie -
Still video
Still video Bij Bikschote, een plaatsje in West-Vlaanderen,…
ben-hur-race-560
Ben Hur De Amerikaanse spektakelfilm Ben Hur ging op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: