Trap uit Eiffeltoren brengt ruim twee ton op

Eiffeltoren

Eiffeltoren

Bij een veiling in Parijs is een stuk van een trap uit de Eiffeltoren geveild. Het veilinghuis verwachtte dat het zevenhonderdvijftig kilo zware object ongeveer 25.000 euro op zou brengen. Een felle biedingsstrijd zorgde er uiteindelijk echter voor dat het trapdeel verkocht werd voor 220.000 euro.

De Eiffeltoren is hét symbool van Frankrijk en hoofdstad Parijs. De toren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Omdat deze tentoonstelling precies honderd jaar na het uitbreken van de Franse Revolutie (1789) plaatsvond, werd hij ook gebouwd om deze revolutie te herdenken.

Lees hier meer over de Eiffeltoren

Afb: RijksoverheidTer gelegenheid van de viering 200 jaar…
Kunsthal in RotterdamDe 29-jarige Radu Dogaru, hoofdverdachte van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: