Trompettist Donald Byrd (80) overleden

Donald Byrd (Still YouTube)

De beroemde Amerikaanse trompettist Donald Byrd is maandag op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media op basis van een verklaring van zijn neef, Alex Bugnon.

Deze neef, zelf ook jazzmuzikant, schreef donderdag op zijn Facebookpagina:


Donald passed away Monday in Delaware, where he lived. His funeral will be held in Detroit sometime next week. I have no more patience for this unnecessary shroud of secrecy placed over his death by certain members of his immediate family.

Er gingen al enkele dagen geruchten rond over het overlijden van de muzikant, maar een officiële bevestiging bleef uit. Alex Bugnon vond het donderdag kennelijk genoeg geweest en plaatste toen bovenstaand bericht op Facebook.

De in Detroit geboren Donald Byrd begon zijn carrière in de jaren vijftig bij de Art Blakey’s Jazz Messengers en speelde onder meer samen met bekende artiesten als John Coltrane, Sonny Rollins, Thelonius Monk en Herbie Hancock. Byrd was niet alleen actief in de jazz. Hij speelde ook soul en funk. Hij werd een van de belangrijkste leden van het zogenaamde Blue Note-label. In 1973 bracht hij hier het succesalbum Black Byrd uit.

Donald Byrd – Distant Land

Albums van Donald Byrd:

Femme assise près d’une fenêtre - Pablo Picasso, 1932Bij…
WesterborkDe ministerraad heeft besloten Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: