Tropenmuseum Junior wint ‘Children’s Museum Award’

Jonge krijgers in de tentoonstelling ‘Paleisgeheimen’ – Foto: Tropenmuseum Junior

Het Tropenmuseum Junior in Amsterdam heeft de Children’s Museum Award gewonnen. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van de European Museum Academy en Hands On! International..

Museumdirecteur Mariëlle Pals nam de prijs woensdagavond in ontvangst tijdens een bijeenkomst in het nieuwe Historisch Museum in Bologna, Italië. De prijs bestaat uit een bronzen beeld van Nijntje gemaakt door de zoon van Dick Bruna. Het Tropenmuseum Junior was samen met achtentwintig andere kandidaten – ondermeer uit Noorwegen, de Filipijnen, Spanje en Singapore – genomineerd voor de prijs.

- advertentie -

De jury prees het winnende Amsterdamse museum om de “hoge mate van creativiteit” en “effectiviteit van de tentoonstellingen”. De jury:

De werkwijze van Tropenmuseum Junior is al jaren een model voor andere musea en museumprofessionals. Bij Tropenmuseum Junior voelt de bezoeker zich onderdeel van de tentoonstelling. Het bezoek is een leerzame, leuke en lonende ervaring.

Tropenmuseum Junior is een onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). De laatste tentoonstellingen gingen over China, Mumbai-India, Iran, Ashanti-Ghana en Bolivia. Op dit moment is het museum gesloten en druk bezig met de opbouw van een nieuwe tentoonstelling die medio oktober 2012 opent.

naturalis-berkhey-gr
Afb: NaturalisMuseum Naturalis in Leiden exposeert vanaf volgende week…
museumgouda-monstrans-gr
De gestolen monstrans - Foto: museumgoudADe verzekering van museumgoudA…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: