Tropenmuseum kan tot zeker 2017 open blijven

Tropenmuseum in Amsterdam – Foto: CC/GerardM

Het Tropenmuseum in Amsterdam kan in ieder geval tot 2017 open blijven. Het kabinet heeft dat woensdag laten weten aan de Tweede Kamer.

Het museum dreigde de deuren te moeten sluiten vanwege het wegvallen van subsidie voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), de organisatie waaronder het museum valt.


Nu blijken de ministers Bussemaker (Cultuur) en Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) toch bereid het museum de helpende hand te reiken.

- advertentie -

Minister Ploumen stelt tweemaal 5,5 miljoen euro beschikbaar voor het Tropenmuseum om in de jaren 2014 en 2015 open te blijven. Voor het jaar daarop wil Bussemaker 5,5 miljoen beschikbaar stellen uit haar begroting.

Aan de steun zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet het Tropenmuseum worden losgemaakt van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en de collectie wordt eigendom van het Rijk. Ook moet het Tropenmuseum met het Museum voor Volkenkunde in Leiden en het Afrikamuseum in Berg en Dal fuseren tot een nieuw museum voor wereldcultuur.

Gerelateerde boeken:

[caption id="attachment_22989" align="alignleft" width="265"]Molen bij Zonlicht - Piet Mondriaan, 1908 (Gemeentemuseum)

Het Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: