Tropenmuseum op maandagen dicht

Tropenmuseum in Amsterdam – Foto: CC/GerardM

Het Tropenmuseum in Amsterdam heeft besloten vanaf september de deuren op maandagen niet meer te openen voor het publiek. Dit is volgens het museum het gevolg van bezuinigingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het museum maakt onderdeel uit van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Dit instituut heeft inmiddels bezwaar gemaakt bij het ministerie tegen de bezuinigen op de ontwikkelingssamenwerking. Het Tropenmuseum is actief binnen deze sector. Het KIT:In de sector voor ontwikkelingssamenwerking worden de overheidsbezuinigingen – in vergelijking met andere sectoren, als kunst en cultuur – eerder ingezet.

Het Tropenmuseum is vanaf september steeds van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

- advertentie -
Zangeres Zonder NaamIn het Limburgse plaatsje Stramproy komt een…
Foto: Museum BronbeekWie thuis een kris heeft en daar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: