Tropenmuseum op zoek naar eigenaren Indische fotoalbums

Still Vimeo

In het depot van het Tropenmuseum liggen 335 fotoalbums van families uit Nederlands-Indië. Het museum wil graag weten wie de eigenaren zijn van de albums en is daarom het project Foto zoekt Familie gestart.

Het Tropenmuseum werkt onder meer samen met de Stichting Pelita en het Rode Kruis om de rechtmatige eigenaren te vinden van 335 fotoalbums uit voormalig Nederlands-Indië.Nederlandse militairen vonden tijdens de dekolonisatieoorlog ruim duizend familiealbums. Deze werden in 1948 overgedragen aan het Tropeninstituut. Het museum:

- advertentie -

Op kijkdagen vonden veel families hun albums later terug, maar van 335 van de rechtmatige eigenaren ontbreekt nog elk spoor. Door begin 2013 de albums te digitaliseren en beschikbaar te stellen via websites en sociale netwerken, hopen we de eigenaren of hun nabestaanden terug te vinden.

Vanaf 15 september kan er via de donatiewebsite www.voordekunst.nl geld gedoneerd worden. Het museum denkt in totaal ruim 10.000 euro nodig te hebben voor de ontwikkeling van een website en app.

Indisch Monument in Den HaagBij het Indisch Monument in…
Het nieuwe logo van het Stedelijk MuseumHet Stedelijk Museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: