TROS maakt tv-serie over Heinekenontvoering

De TROS komt volgend jaar met een televisieserie over de Heinekenontvoering. Dat schrijft de Telegraaf donderdag.

Het is de bedoeling dat de vierdelige serie volgend jaar zomer te zien zal zijn op de Nederlandse televisie. De rol van de in 1983 ontvoerdde Alfred Heineken (1923-2002) wordt vertolkt door acteur Thom Hoffman. Wie de rol van de ontvoerders op zich zullen nemen is nog niet bekend. De serie wordt geregisseerd door Pim van Hoeve.Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.

- advertentie -

Eind oktober gaat er ook al een speelfilm over de ontvoering in pemière. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. In de door Maarten Treurniet geregisseerde film wordt het verhaal van de ontvoering vooral benaderd vanuit het perspectief van de ontvoerders. In de televisieserie zal dit anders gaan. Dan staan vooral de ervaringen van Freddy Heineken centraal.

Trailer van de speelfim:

Still uit de trailerEnkele dagen geleden werd een trailer…
Pieter Post / Postman PatPieter Post, in Engeland bekend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: