‘Tunnel naar de onderwereld’ ontdekt in Teotihuacán

Archeologen hebben in Mexico een bijzondere vondst gedaan. In de historische stad Teotihuacán vonden ze een tunnel, met daarin zo’n 50.000 rituele objecten.

De ingang van de tunnel blijkt dertien jaar geleden al te zijn ontdekt. Pas recent kwamen de rituele objecten echter aan het licht. De tunnel bevindt zich zo’n achttien meter onder een tempel in Teotihuacán. In de media wordt al gesproken van een soort ingang naar de ‘onderwereld’.

Letterlijk betekent Teotihuacán ‘stad waar men tot god komt’. Bekend is dat de stad in de zesde eeuw na Christus zo’n 150.000 inwoners telde. Vanaf de zevende eeuw raakte Teotihuacán echter in verval. Waarom is nooit helemaal duidelijk geworden.

Tunnel in Teotihuacán (INAH)

Tunnel in Teotihuacán (INAH)

De gevonden tunnel bevindt zich tussen de beroemde Piramide van de zon en de Tempel van de Gevederde Slang.

- advertentie -

In de ruim honderd meter lange tunnel zijn onder meer sieraden, wierookschalen, beeldhouwwerken, pijlpunten en messen gevonden. De onderzoekers stuitten ook op drie kamers. Hierin bevinden zich mogelijk koninklijke tombes. Momenteel is echter nog slechts zestig centimeter van de kamers uitgegraven.

Archeologen verwachten voor het onderzoek in de kamers nog zeker een jaar nodig te hebben.

Korte video over de vondst in Teotihuacán:

Thoetmosis III
De autoriteiten in Egypte hebben in de omgeving van de Piramides van…
Bij NPO Doc is vanaf aankomende zondag (2 november) de driedelige geschiedenisserie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: