Turnlegende Nikolai Andrianov (58) overleden

Olympische ringen

De Russische turner Nikolai Andrianov is maandag op 58-jarige leeftijd overleden. De Rus leed aan een ernstige zenuwaandoening.

Tot de Olympische Spelen van 2008 was Nikolai Andrianov de meest succesvolle mannelijke Olympiër ooit. De turner pakte zijn eerste plakken tijdens de Olympische Zomerspelen van 1972 in München. Hij won toen drie medailles. Op de vloer pakte hij goud en daarnaast won hij brons op sprong en zilver met de landenploeg.Vier jaar later was de Rus nog veel succesvoller. In Montréal won hij vier gouden medailles en daarnaast pakte hij nog een bronzen en een zilveren plak. Andrianov was de meest succesvolle deelnemer van die spelen. In 1980 werden de Spelen in Rusland gehouden. De turner mocht tijdens de openingsceremonie de Olympische eed afleggen. Tijdens deze editie van de Spelen won hij vervolgens nog vijf medailles.

- advertentie -

Andrianov won in totaal zeven gouden, vijf zilveren en drie bronzen plakken tijdens de Olympische Spelen. Verder won hij ook nog vier wereld- en negen Europese titels.

Andrianov op vloer tijdens de Spelen van 1976

Warren Christopher De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken…
Hans Boskamp - Foto: ajax.nl De Nederlands voetballer en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: