‘Tussen droom en daad’ thema volgende geschiedenismaand

De organisatie van de Maand van de Geschiedenis weet nu al wat het thema van de volgende editie van het historische evenement is: Tussen Droom en Daad.


De geschiedenismaand wordt ieder jaar gehouden in oktober. De afgelopen editie had als thema Vriend & Vijand. Een groot aantal culturele organisaties organiseren gedurende de maand activiteiten rond het vooraf vastgestelde thema.

De organisatie over het thema van 2015:

“Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat is hiervoor nodig? Welke dromen maken het verschil? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld van nu hebben geschapen? Het thema gaat over hoop, geloof, idealisme, angst, liefde, vrijheid en wilskracht. Het thema sluit onder andere aan bij 70 jaar bevrijding van Nederland en 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname.”

Uitgeverij Elsevier
De vereniging van Nederlandse universiteiten (VSNU) ligt in de clinch met uitgeverij…
Bouwhekken rondom het paleis (Rijksvastgoedbedrijf)
Het Rijk en de gemeente Amsterdam nemen extra maatregelen om het wildplassen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: