TV-quiz over Nederlandse televisiegeschiedenis

60 jaar televisie

De AVRO komt dit najaar met een dagelijkse quiz waarin de Nederlansde televisiegeschiedenis centraal staat. De omroep heeft dat deze week bekendgemaakt.

De serie wordt uitgezonden van 5 tot en met 30 september en zal gepresenteerd worden door Frits Sissing. Twee kandidatenkoppels moeten in iedere aflevering vragen beantwoorden bij grappige, bijzondere en ontroerende tv-fragmenten uit de archieven van Beeld en Geluid.De vragen gaan over alle soorten programma’s; van kinderprogramma’s tot het journaal en van quizzen tot de grote showprogramma’s. Titel van de nieuwe quiz luidt Licht Uit, Spot Aan!. Deze titel is gebaseerd op de beroemde uitspraak van Mies Bouwman in het oude spelprogramma Een van de acht.

- advertentie -

De twintig afleveringen beginnen steeds om 19:00 uur en worden uitgezonden op Nederland 1. Op vrijdagen wordt de quiz gespeeld door bekende televisiegezichten uit de Nederlandse tv-geschiedenis.

Mies Bouwman 1971 – Eén van de Acht

Prins Bernhard - Foto: Sander LammeActeur Thom Hoffman gaat…
Still uit de film - Foto: XimonOp de filmsite…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: