Twaalf Oscar-nominaties voor film ‘Lincoln’

Daniel Day-Lewis als Abraham Lincoln

De film Lincoln van regisseur Steven Spielberg heeft maar liefst twaalf Oscar-nominaties in de wacht gesleept. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De film is onder meer genomineerd voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur, voor hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis. Ook acteurs Tommy Lee Jones en Sally Field maken een kans op een Oscar,


zij zijn respectievelijk genomineerd voor de beste mannelijke en vrouwelijke bijrol.

- advertentie -

De film gaat over Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten. Lincoln regeerde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en was een voorstander van afschaffing van de slavernij. Enkele jaren geleden werd hij in Amerika uitgeroepen tot beste VS-president ooit.

De film is gebaseerd op een deel van het boek Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln van Doris Kearns Goodwin. Lincoln is vanaf 31 januari 2013 in de Nederlandse bioscoop te zien.

De film Life of Pi van de Taiwanese regisseur Ang Lee kreeg elf nominaties.

‘Lincoln’ grote kanshebber Oscars

Verborgen VerledenZaterdag begint er een nieuwe reeks van het…
honkbal-brooklyn-atlantics
Het honkbalplaatje uit 1865 (Saco River Auction Co.) In…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: