Twaalf urnen uit Romeinse tijd gevonden

Bij Veen, een dorp in de Brabantse gemeente Aalburg, zijn twaalf urnen uit de Romeinse tijd gevonden. Dat heeft de archeologische vereniging ‘Land van Heusden en Altena’ bekendgemaakt.

De urnen zijn afgelopen voorjaar gevonden op een terrein waar over enige tijd zo´n honderd woningen moet komen. De archeologische vereniging spreekt van een “zeer bijzondere vondst”. De afgelopen maanden is


de vindplaats geheim gehouden om te voorkomen dat “verkeerde personen” op de vindplaats zouden gaan graven.

- advertentie -

Eigenlijk was het de bedoeling de vondst nog langer geheim te houden maar de archeologische vereniging klapte onlangs uit de school tegenover Omroep Brabant. Het onderzoek loopt momenteel nog en het is de bedoeling dat de volledige onderzoeksresultaten over een half jaar door de gemeente en een woningcorporatie naar buiten kunnen worden gebracht.

In de urnen zijn resten gevonden van menselijke crematies. Een van de twaalf urnen is intact gebleven. De andere urnen zijn kapot. Volgens de gemeente Aalburg zijn er resten gevonden van in totaal acht individuen. Die resten zijn goed geconserveerd en worden de komende tijd nog verder onderzocht.

Naast het grafveld werden ook resten aangetroffen van een grote greppel die gevuld was met vol en laatmiddeleeuws afval.

Nature morte aux tulipes - Picasso, 1932Een schilderij van…
'Droogte werd Maya-cultuur fataal'Volgens Amerikaanse en Zwitserse wetenschappers ging…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: