Dark
Light

Twee mannen overleden na ontploffing WOI-granaat

Auteur:
1 minuut leestijd

Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog
Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog
Bij Ieper zijn woensdag twee mensen om het leven gekomen doordat een granaat uit de Eerste Wereldoorlog ontplofte.

Het ongeluk deed zich voor tijdens grondwerkzaamheden op een bedrijventerrein in Ieper. Er werd een nieuwe vloer voor een bedrijfsgebouw aangelegd toen de granaat ontplofte. Eén man overleed direct. De ander bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het gaat om een Turk en een Bulgaar. Daarnaast raakten twee mensen gewond. Ook zij hebben niet de Belgische nationaliteit.

Er werd nog een granaat gevonden. Deze is door de Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) onschadelijk gemaakt.

In België is een fonds voor slachtoffers van oorlogsmunitie uit de Eerste Wereldoorlog. Volgens de VRT komen de slachtoffers en hun nabestaanden hier echter niet voor in aanmerking omdat ze niet de Belgische nationaliteit hebben.

Rondom Ieper wordt nog dagelijks munitie uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Bij de stad werd tijdens de oorlog zeer hevig gevochten. Na de Vierde slag om Ieper stond in Ieper bijna geen gebouw meer overeind.

Overzicht van boeken over de Eerste Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×