Twee mannen overleden na ontploffing WOI-granaat

Bij Ieper zijn woensdag twee mensen om het leven gekomen doordat een granaat uit de Eerste Wereldoorlog ontplofte.


Het ongeluk deed zich voor tijdens grondwerkzaamheden op een bedrijventerrein in Ieper. Er werd een nieuwe vloer voor een bedrijfsgebouw aangelegd toen de granaat ontplofte. Eén man overleed direct. De ander bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het gaat om een Turk en een Bulgaar. Daarnaast raakten twee mensen gewond. Ook zij hebben niet de Belgische nationaliteit.

Er werd nog een granaat gevonden. Deze is door de Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) onschadelijk gemaakt.

In België is een fonds voor slachtoffers van oorlogsmunitie uit de Eerste Wereldoorlog. Volgens de VRT komen de slachtoffers en hun nabestaanden hier echter niet voor in aanmerking omdat ze niet de Belgische nationaliteit hebben.

- advertentie -

Rondom Ieper wordt nog dagelijks munitie uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Bij de stad werd tijdens de oorlog zeer hevig gevochten. Na de Vierde slag om Ieper stond in Ieper bijna geen gebouw meer overeind.

Atlantic Charter
De Nederlandse ondertekening van het VN-verdrag - Foto:…
Vlag van China ten tijde van de Qing-dynastie. De gele kleur staat voor de Mantsjoes
Een groot rijk met een eeuwenoude, verfijnde beschaving valt ten prooi aan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: