Twee miljoen euro subsidie voor Mauritshuis

2 miljoen euro subsidie

De gemeente Den Haag geeft het Mauritshuis twee miljoen euro subsidie. Het geld is afkomstig van de Europese Unie.

De subsidie is bedoeld voor het project Mauritshuis bouwt aan de toekomst. Het Haagse museum gaat vanaf 2012 fors uitbreiden. De uitbreiding bestaat uit het aanleggen van een ondergrondse foyer die het huidige gebouw verbindt met het pand aan de overkant, Plein 26. De entree van het museum komt in de nieuwe situatie op het voorplein.De totale kosten van de verbouwing zijn geraamd op 22 miljoen euro. Afgelopen vrijdag lanceerde het museum een fondsencampagne. Het Mauritshuis hoopt voor de verbouwing op financiële steun van bedrijven, fondsen, stichtingen, instellingen en particulieren.

- advertentie -

In het subsidieprogramma Kansen voor West, dat sinds 2009 bestaat, hebben de vier grote steden en de randstadprovincies hun krachten gebundeld. Doel van dit programma is om de Randstad uit te laten groeien tot één van de economisch sterkste grootstedelijke regio’s in Europa.

Erik van Ginkel - Foto: Myra MayHet Rijksmuseum in…
Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft zijn collectie uitgebreid met een zeldzaam Chinees…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: