Twee WOII-bommen geruimd bij Breskens

Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD)

Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD)

Bij het Zeeuwse Breskens zijn woensdag twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog geruimd. Vanwege de ruiming moesten enkele honderden toeristen hun vakantiewoning enige tijd verlaten.


De bommen werden kort na elkaar gevonden in natuurgebied Waterdunen. Aanvankelijk dacht men dat een van de bommen een 1000-ponder was maar uiteindelijk bleek het om twee 500-ponders te gaan. De bommen lagen op bijna drie meter diepte wat het werk er voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) niet eenvoudiger op maakte.

Vanwege de ruiming moesten woensdagochtend 360 vakantiewoningen, 100 kampeerplaatsen en een aantal horecabedrijven ontruimd worden. Toeristen die hun tent of huisje moesten verlaten kregen van de gemeente Sluis een ontbijt en lunch aangeboden.

Joods Museum Frankfurt
Joods Museum FrankfurtVanaf komend najaar worden in het…
Still uit de anti-nazifilm
Still uit de filmIn een archief in België…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: