Tweede deel stripserie Slag om Arnhem uitgebracht

Slag om Arnhem – Hotel Hartenstein

Bij uitgeverij PelikaanPers is voirige week het tweede deel van een stripserie over de Slag om Arnhem uitgekomen. De presentatie van het stripboek vond plaats in het Airborne Museum in Oosterbeek.

Eind 2011 verscheen het eerste deel van de door Hennie Vaessen gemaakte stripserie. In dat eerste deel, getiteld De Brug, werd de beginperiode van operatie Market Garden voor het voetlicht gebracht.


De titel van het tweede deel luidt Hotel Hartenstein, naar het voormalig hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart in september 1944. Tegenwoordig is daar het Airborne Museum ‘Hartenstein’ gevestigd. In het tweede deel worden de lotgevallen van militairen en burgers in en om Oosterbeek in beeld gebracht.

- advertentie -

Volgens het Airborne Museum zijn de stripboeken van Hennie Vaessen geen ‘simpele plaatjesboeken’:

Studio Vaessen brengt de zaken op een realistische manier voor het voetlicht en neemt de lezers zeer serieus. De zaken worden niet fraaier weergegeven dan ze zijn en oorlog is bepaald niet fraai. Alle figuren spreken hun eigen taal: De Britten spreken Engels, de Duitsers Duits en de Nederlanders Nederlands. Dit versterkt de authenticiteit.

De stripboekenserie is bestemd voor lezers van twaalf jaar en ouder. Bezoek voor meer informtie de website bij de serie.

Brussel erkent betrokkenheid bij deportatie JodenDe stad Brussel heeft…
Duitse troepen landen op Kreta (1941)Griekenland is opnieuw van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: