Tweede Pinksterdag is ‘Dag van het Kasteel’

Kasteel Middachten - Foto: Erwin Zijlstra

Kasteel Middachten – Foto: Erwin Zijlstra

Voor de zevende keer op rij wordt op Tweede Pinksterdag de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Thema van het evenement is dit jaar leven op stand.

De Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting. Aan het evenement doen dit keer 69 kastelen mee. Dat zijn er 11 meer dan vorig jaar. Tijdens de kastelendag zijn veel van de kastelen en buitenplaatsen gratis te bezoeken en ook zijn er verschillende activiteiten ontwikkeld die aansluiten op het thema.

Bezoek voor een lijst van deelnemende programma’s de website van de Nederlandse Kastelenstichting.

Lees ook: Fabuleus kastelenboek

- advertentie -
W. de Geest, twee jongens met een kolf. 19de kopie naar 17de-eeuws origineel. (Collectie Kennemer G&CC)
Bij het Haags Historisch Museum is momenteel een tentoonstelling te zien over…
Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)
Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)Op de kinderpostzegels…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: