TweedeWereldoorlog.nl: portal voor basis- en voortgezet onderwijs

www.tweedewereldoorlog.nl
Een portal met lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs

screenshot-www.luminpdf.com 2016-04-26 20-29-53

Digitale lessen

De portal biedt een uitgebreid overzicht en direct toegang tot volledige lesmodules en digitale lessen, ook voor op het digibord. In de diverse lessen is aandacht voor herdenken, herinneren, vieren, vrijheid en democratie, in relatie tot de Tweede Wereldoorlog.

 

Gastsprekers in de klas

Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog of recente vredesmissies vertellen belangeloos hun verhaal in de klas. Tweedewereldoorlog.nl biedt de mogelijkheid direct een gastspreker aan te vragen.

denkboek

Te bestellen materiaal

De portal biedt een overzicht van te bestellen lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog. Bijvoorbeeld diverse boeken, stripverhalen, volledige lespakketten en ook fi lms kunnen direct online worden besteld.

 

Met de klas naar het museum

De portal tweedewereldoorlog.nl geeft een overzicht van diverse herinneringscentra en oorlogs- en verzetsmusea in het land. In het bijzonder wordt vermeld welke educatieve programma’s worden aangeboden. Dit varieert van toegepaste lesprogramma’s, speciale rondleidingen met de klas en bijzondere workshops.

www.tweedewereldoorlog.nl
Een portal met lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
unnamed (3)

Detail van een NSB-poster (Geheugen van Nederland)
Een 37-jarige man uit Vlissingen is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld…
John Davis Lunn (STIWOT)
Een schrijnend verhaal in het Algemeen Dagblad. Nabestaanden van een Nieuw-Zeelander die tijdens…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: