Tyrannosaurus rex komt naar Nederland

Skelet van de bekende Tyrannosaurus Rex 'Sue' -  Foto: CC/Steve Richmond

Skelet van de bekende Tyrannosaurus rex ‘Sue’ – Foto: CC/Steve Richmond

Het skelet van de tyrannosaurus rex dat deze maand door Nederlandse onderzoekers in Montana is opgegraven, komt naar Nederland. Edwin van Huis, directeur van Naturalis, heeft dat vrijdag tegenover het ANP gezegd.

Punt van een T.rex tand die door Naturalis is gevonden - Foto: Servaas Neijens, Naturalis

Punt van een T.rex tand die door Naturalis is gevonden – Foto: Servaas Neijens, Naturalis


Volgens de directeur “lijdt het geen twijfel” dat het skelet van de legendarische sauriër naar Nederland komt. De opgraving is deze week afgerond. Momenteel ligt het door Naturalis zo felbegeerde fossiel opgeslagen in een Amerikaans laboratorium. Van Huis:

We hebben nu alleen planteneters in onze collectie. Daar moet ook een vleeseter bij om het plaatje compleet te maken. Dat moet gewoon een T-rex zijn. Elk kind kent die dinosaurus, iedereen heeft daar emotie bij.

Medewerkers van Naturalis ontdekten het vrijwel complete skelet van de tyrannosaurus rex deze maand in de Amerikaanse staat Montana. Eigendom van het skelet is het instituut echter nog niet. Het fossiel is het bezit van de landeigenaar, maar Naturalis heeft wel het recht van eerste koop. Om het bedrag voor de aankoop bij elkaar te krijgen, gaat Naturalis de komende tijd uitgebreid fondsen werven. Hoeveel er precies voor betaald voor moet worden is nog niet duidelijk.

Met de T-rex wil Naturalis de meest bekende en tot de verbeelding sprekende vleesetende dinosauriër ter wereld in huis halen. In 2017 gaat een geheel vernieuwde museum Naturalis open. Hoogtepunt van de nieuwe presentatie wordt een Dinozaal waarin de diversiteit van deze reptielen uitgebreid aan bod komt. Het is de bedoeling dat de T-rex daar dé publiekstrekker wordt.

- advertentie -

Naturalis-directeur Edwin van Huis weet dus zeker dat dat gaat lukken. Mocht de tyrannosaurus rex inderdaad naar Nederland komen dan is het het eerste originele skelet van een T-rex dat buiten de Verenigde Staten is te zien.

Lees ook: Naturalis vindt tyrannosaurus rex in Montana

Rijksmuseum TwentheRijksmuseum Twenthe in Enschede vreesde lange tijd…
Foto: Hebreeuwse Universiteit
Foto: Hebreeuwse UniversiteitArcheologen hebben in Jeruzalem zesendertig gouden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: