UEFA beboet voetbalbond om Mladic-spandoek

De wedstijd werd gespeeld in het Giuleştistadion in Boekarest

De UEFA heeft de Roemeense voetbalbond een boete van vijftienduizend euro opgelegd vanwege een shockerend spandoek dat supporters tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië ophingen.

Tijdens deze begin juni gespeelde kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012 hingen Roemeense supporters een spandoek op met daarop de tekst Mladic Vrij!. Deze beruchte leider van de Bosnisch-Servische troepen in de periode 1992-1995 was toen net gearresteerd.

Mladic is door het

- advertentie -



Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag aangeklaagd voor misdaden die hij in de jaren negentig in Bosnië zou hebben gepleegd.

Verschillende Roemeense supporters wilden de supporters van Bosnië met het Mladic-spandoek duidelijk shockeren. Ze deden dit ook door tijdens de wedstrijd herhaaldelijk “Servië, Servië!” te roepen. Verschillende Bosniërs vernielden uit woede stoeltjes in het stadion. Omdat politieke uitingen tijdens voetbalwedstrijden verboden zijn, besloot UEFA de Roemeense bond een geldboete op te leggen. Vanwege de vernieling van stadionstoeltjes kreeg ook de Bosnische bond een boete opgelegd.

Luchtballon van het WNF - Foto: CC - José…
[caption id="attachment_12234" align="alignleft" width="265"]Robert Ettinger in de jaren veertigDe zogenaamde "vader van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: