‘Uitgaan in de fifties en sixties’

Dit voorjaar staat het Haags Historisch Museum in het teken van rock-‘n-roll, vetkuiven en Haagse beat, kortom: uitgaan in de fifties en sixties. De tentoonstelling nodigt bezoekers van harte uit om een nummer uit de jukebox te spelen, films te kijken vanuit een ouderwetse bioscoopstoel of zelfs een dansje te wagen. Foto’s, kleding en affiches geven daarbij een sfeerbeeld van deze periode in Den Haag.

In de jaren vijftig en zestig groeide Den Haag uit tot dé pophoofdstad van Nederland. Ieder weekend waren er optredens van bandjes en kon er op talloze plekken gedanst worden. De tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties neemt de bezoekers mee op een avondje uit in de jaren ‘50 en ‘60, vanaf het thuis opdoffen tot aan nachtelijke strandbezoekjes in Scheveningen.

Haagse nozems met Puchs. ca. 1967. Marianne Dommisse. Haagse Beeldbank

Haagse nozems met Puchs. ca. 1967. Marianne Dommisse. Haagse Beeldbank

Wat deden de Haagse jongeren van toen in hun vrije tijd? Naar welke popmuziek luisterden zij, hoe zagen hun feestjes eruit en wie waren hun idolen? Bekende Haagse bands passeren de revue, zoals Q65, waarvan hun authentieke Westend drumstel te zien zal zijn. Ook is er aandacht voor (destijds) populaire dansgelegenheden, rolschaatsbanen en bioscopen.

Voor het realiseren van deze tentoonstelling werkt het Haags Historisch Museum samen met Museum RockArt, waarvan een groot aantal objecten geleend wordt.

- advertentie -

Bij de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 5 maart vindt de openingsmiddag plaats met een optreden van de Haagse classic rock band The Clarks.

Van Gogh Museum ontsluit spectaculaire collectie prenten online
Het Van Gogh Museum heeft dinsdag een website gelanceerd waarop de Franse…
Spoorwegmuseum in Utrecht (cc - RCE)
Het Spoorwegmuseum ontvangt van de BankGiro Loterij een bijdrage van 864.000 euro…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: