Uitgestorven dier vernoemd naar Mick Jagger

Mick Jagger - cc

Mick Jagger – cc

Een nijlpaardachtig dier dat negentien miljoen jaar geleden op aarde rondwandelde is onlangs vernoemd naar Stones-frontman Mick Jagger. Dit omdat het uitgestorven dier, net als Jagger, nogal weelderige lippen zou hebben gehad.


De Jaggermeryx naida (waternimf van Jagger) leefde zo’n negentien miljoen jaar geleden in Afrika. Resten van het prehistorisch dier werden gevonden in een Egyptische woestijn. Toen het dier nog leefde was dit gebied echter nog moerasachtig. In de omgeving van de vindplaats zijn eerder fossielen van onder meer watervogels, meervallen en schildpadden gevonden.

Het dier zou ongeveer zo groot als een hert zijn geweest. Volgens de onderzoekers ging het om een soort kruising van een mager nijlpaard en een langbenig varken.

Er was ook nog even sprake van het dier te vernoemen naar actrice Angelina Jolie, die eveneens volle lippen heeft.

- advertentie -
Semarang. Plan van de stad Samarang met de profilen der fortificatien Nationaal Archief
Archeologen hebben op het Indonesische eiland Java de restanten van een Nederlands…
Shpritz - Herman Brood & his Wild Romance
Shpritsz - Herman Brood & his Wild RomanceCees…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: