Uitgeverij verspreidt ‘filosofische gereedschappen’

Descartes’ Meditationes

Via sociale media worden er door uitgeverij Scriptum aankomende vrijdag zogenaamde ‘filosofische gereedschappen’ verspreid. Dit naar aanleiding van de publicatie van een boek van Reiner Ruffing waarin de vijftig belangrijkste filosofen en hun filosofieën bondig worden uitgelicht.

De actie wordt gehouden op 11 februari, de sterfdag van René Descartes (1596-1650). Deze Franse filosoof wordt ook wel de ‘vader van de moderne wijsbegeerte’ genoemd. De eerste filosofische quote die uitgeverij Scriptum vrijdag via haarsociale media-kanalen verspreidt is dan ook van hem.

- advertentie -

Vrijdagochtend om 10.00 uur start de actie met een tweet en een status update over Descartes’ filosofie. Gedurende de dag volgen de andere filosofische gereedschappen van onder meer Socrates, Aristoteles, Erasmus, Rousseau en Schopenhauer. De ‘filosofische gereedschappen’ zijn te volgen via Twitter en Facebook.

De keuze voor een actie op 11 februari vindt de uitgever niet meer dan logisch:

Zijn grondbeginsel, ‘iets nooit als waar beschouwen, waarvan ik niet met absolute zekerheid kan zeggen dat het waar is’ heeft in onze tijd nog niets aan betekenis ingeboet. In het huidige mediatijdperk lopen we immers voortdurend het gevaar door beelden, gemanipuleerde berichten en statistieken te worden misleid.

In het boek Filosofisch gereedschap worden de vijftig belangrijkste filosofen en hun filosofieën uitgelicht. Auteur Reiner Ruffing plaatst hun denkbeelden in de tijd waarin ze ontstonden en bekijkt ook steeds wat de inzichten voor waarde hebben voor onze tijd. Meer informatie over dit boek op www.scriptum.nl

De prijsvraag is gesloten.

Desi Bouterse - Foto: Pieter Van Maele De dag…
Foto: SpoorZone DelftIn het centrum van Delft is woensdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: