Uitvinder en pluggenkoning Arthur Fischer overleden

De beroemde Duitse uitvinder Arthur Fischer is deze week op 96-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend door de uitvinding van een naar hem vernoemde muurplug. In zijn lange leven deed hij echter veel meer.

Arthur Fischer was niet dé uitvinder van de muurplug. Voordat de Duitser zijn eigen plug op de markt bracht, werden er namelijk al pluggen gebruikt. Als de uitvinder van de muurplug wordt meestal John Joseph Rawlings genoemd, die in 1911 een patent ontving. In de jaren vijftig kwam Arthur Fischer met een eigen plug, gemaakt van plastic. Deze grijze plug – de zogenaamde “S Plug” – werd mateloos populair. En de naam Fischer werd dat ook, want die siert sinds die tijd de verpakking.

Arthur Fischer werd ook wel de “patentkoning” genoemd. Hij had op zijn hoogtepunt maar liefst 1093 patenten op zijn naam staan. Hij overtroefde daarmee Thomas Edison, een beroemd uitvinder én patentopkoper.

Een andere bekende uitvinding van de Duitser is het gesynchroniseerde flitslicht voor fotocamera’s.

- advertentie -

Zingend verzet tegen Napoleon
De Napoleontische tijd liet begin negentiende eeuw diepe sporen in Nederland na.…
Archief Amsterdamse Notarissen voorgedragen bij Unesco (Stadsarchief Amsterdam)
Het Archief van de Amsterdamse Notarissen wordt voorgedragen voor een plaats op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: