Jacob Davis (1834-1908) – Uitvinder van de spijkerbroek

Jacob Davis (1834-1908) - Uitvinder van de spijkerbroek

Jacob Davis

De Amerikaanse kleermaker Jacob Davis is de geschiedenisboeken ingegaan als de uitvinder van de spijkerbroek.

Patenttekening van de spijkerbroek van Jacob Davis

Patenttekening van de spijkerbroek van Jacob Davis

De Amerikaan Jacob Davis vond in 1871 de spijkerbroek uit. De kleermaker werd geboren in de hoofstad van Letland (Riga) maar emigreerde in 1850 naar San Francisco. Als hij de opdracht krijgt om een stevige broek te maken voor iemand die steeds uit zijn broek scheurt, besluit hij de broek met klinknagels te verstevigen.

Davis wil patent aanvragen op zijn uitvinding, maar heeft er het geld er niet voor. Hij neemt daarom contact op met zijn stofleverancier: Levi Strauss . Deze vraagt voor hem het patent aan. Het wordt in 1873 verleend.

Strauss wordt uiteindelijk beroemd met de spijkerbroeken. Er zijn maar weinigen die de naam Davis kennen. Davis werkte wel lange tijd voor Strauss. Hij coödineerde onder meer de overzeese productie van de spijkerbroek. In 1908 komt hij te overlijden. Zijn kleinzoon Ben Davis richt in 1935 het broekenmerk Ben Davis op.

- advertentie -
Brandende lucifer - cc
De moderne veiligheidslucifer werd in 1844 uitgevonden door de Zweedse chemicus Gustaf…
De Birome, de pen van Lászlo Jószef Biró
De balpen is uitgevonden door de Hongaarse journalist Lászlo József Bíró. Hij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: