Unesco bezorgd over cultureel erfgoed Libië

Mausoleum van Bes, Sabratha – Foto: CC/Artur Bergman

Unesco, de culturele organisatie van de Verenigde Naties, heeft de inwoners van Libië opgeroepen het cultureel erfgoed van hun land in bescherming te nemen. De directeur van de VN-organisatie zei dat donderdag in een verklaring.

De organisatie vreest dat plunderaars en vandalen schade zullen toebrengen aan het cultureel erfgoed van het Noord-Afrikaanse land. Irina Bokova roept in de verklaring ook buurlanden van Libië op zich in te zetten voor de bescherming van het erfgoed.

Daarnaast roept ze ook de internationale

- advertentie -kunst- en antiekhandel op waakzaam te zijn. Als er Libische kunstvoorwerpen aangeboden worden dan zijn die mogelijk gestolen.

Vijf Libische erfgoederen staan op de beroemde werelderfgoedlijst van Unesco. Zo staan bijvoorbeeld de Romeinse steden Sabratha en Leptis Magna op de lijst. Ook het door Grieksen gestichte Cyrene en de oasestad Ghadames staan op de lijst. Tot slot staan de rotstekeningen van Tadrart Acacus op de lijst.

tuytel-oostindisch-huis-gr
Oostindisch Huis, Enkhuizen - Afb: Rob TuytelHet Westfries Museum…
St Andrews-kerk in Owlsebury - Foto: CC/Peter FaceyIn een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: