Uniek vrouwengraf gevonden in Zutphen

Archeologen hebben in Zutphen een eeuwenoud urnenveld gevonden. De gemeente Zutphen heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan tijdens opgravingen bij een nog aan te leggen sportveldencomplex. Archeologen stuitten hier op een urnenveld en een vennetje. Volgens de onderzoekers werden hier vroeger persoonlijke bezittingen geofferd.

Tijdens nader onderzoek stuitten de archeologen op een rijk urngraf

- advertentie -van een gecremeerde vrouw die met ‘uitzonderlijke sieraden’ was uitgedost. De vrouw zou rond 800 voor Christus hebben geleefd en destijd tot de elite van Noordwest-Europa hebben behoord. De gemeente Zutphen:

Haar graf is in Nederland uniek. De vondst van Keltische glazen armbanden in het ven wijst op Keltische invloeden die verder noordelijk reikten dan tot nu toe wordt aangenomen.

De vondsten worden donderdag en vrijdag voor geïnteresseerden tentoongesteld in het gebouw De Kaardebol in Zutphen.

In Nijmegen zijn maandag resten van een laat middeleeuwse stadstoren gevonden. De…
Oude kaart van Nijmegen - J.Blaeu, 1649De fundering van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: