Utrechtse Heuvelrug zet grafheuvels op de kaart

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een website ontwikkeld waarop informatie is te vinden over 65 grafheuvels in de gemeente.

Via een kaart zijn de verschillende grafheuvels op te zoeken. Bezoekers krijgen ook achtergrondinformatie en foto’s voorgeschoteld. De gemeente:

“In de bossen en op de heidevelden op de Utrechtse Heuvelrug zijn talloze ronde heuvels te ontdekken. Deze heuvels zijn meer dan 3000 jaar geleden aangelegd ter markering van een graf. Elke grafheuvel is bijzonder. Niet alleen omdat het een monument is voor mensen die duizenden jaren geleden zijn overleden. Ook omdat de heuvel een geschiedenisboek op zich is die het archeologische verhaal vertelt over het leven en de dood van duizenden jaren geleden.”

Vanaf september wordt aan scholierenvan de basisscholen in de gemeente een speciale les over grafheuvels aangeboden. Een van de onderdelen daarbij is een bezoek aan een grafheuvel. De kinderen worden dan door een ‘echte’ bronstijdvrouw’ mee teruggenomen in de tijd.

Boeken over archeologie

- advertentie -
Een van de gevonden skeletten (Leon Levy Expedition to Ashkelon)
Archeologen hebben in de Israëlische badplaats Asjkelon een begraafplaats van de Filistijnen…
Foto gemaakt tijdens de opgraving door Ben Olde Meierink (NKS)
In een natuurgebied bij Rossum (Overijssel) zijn archeologen op zoek naar de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: