Utrechtse musea op jacht naar meer bezoekers

De Utrechtse Vismarkt op een negentiende-eeuws schilderij van Willem Johannes Oppenoorth

Musea in Utrecht gaan de komende tijd intensiever samenwerken. De Stichting Utrechts Museumkwartier (SUM) heeft dat maandag bekendgemaakt.

De stichting wil de stad Utrecht herkenbaarder maken als museale trekpleister. Aankomende zaterdag wordt tijdens een bijeenkomst op de Vismarkt in Utrecht een gezamenlijk logo gepresenteerd. Nadat het logo onthuld is door de cultuurwethouder gaan de Utrechtse museumdirecteuren een groot aantal vrijkaarten uitdelen.In Utrecht zijn meer dan vijftien musea te vinden. Deze trekken gezamenlijk ruim 850.000 bezoekers per jaar. De stichting:

- advertentie -

De herkenbaarheid van Utrecht als museumbestemming blijft echter achter bij steden als Den Haag en Leiden, die beide minder musea en bezoekers tellen dan Utrecht. Reden voor de Utrechtse musea om de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van Utrecht als museumstad te vergroten.

De in SUM verenigde musea willen meer naamsbekendheid voor de verschillende musea. Daarnaast moeten de bezoekersaantallen omhoog. De musea hopen dat er in 2013 in totaal een miljoen mensen een bezoek aan een Utrechts museum brengen. Om dit doel te bereiken willen de musea onder meer beter gaan samenwerken op het gebied van marketing en activiteiten.

In totaal hebben tien musea de handen ineen geslagen: AAMU museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum, Geldmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, RonDom, Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, Spoorwegmuseum en Universiteitsmuseum.

Cuby and the Blizzards in Grollo De oude boerderij
Stationskapper Jan HeidemaMannen die aankomend weekend naar het Spoorwegmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: