Van Gogh Museum krijgt nieuw entreegebouw

Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)

Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)

Komend voorjaar wordt een begin gemaakt met de bouw van een nieuw entreegebouw voor het van Gogh Museum in Amsterdam. Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt.


Het nieuwe entreegebouw komt aan de kant van het Museumplein en is ontworpen door het architectenbureau van de inmiddels overleden Japanse architect Kisho Kurokawa. Hij ontwierp in 1999 ook al de tentoonstellingsvleugel van het museum. Het nieuwe, glazen entreegebouw vult deze vleugel aan.

Musemdirecteur Axel Rüger over het nieuwe gebouw:

“De nieuwe entree is een langgekoesterde wens. Een nieuwe toegang en groter servicegebied stelt ons in staat om meer bezoekers goed te ontvangen. Ook sluiten we beter aan bij de andere culturele instellingen die hun entree aan het Museumplein hebben.”

Het entreegebouw leidt tot achthonderd extra vierkante meter. Van het totale bouwbedrag van 17 miljoen euro is inmiddels 10 miljoen euro binnen.

- advertentie -
Boeddhamummie (Drents Museum)In het Drents Museum in Assen
DNABij Oegstgeest werden enkele jaren geleden de resten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: